Wat is 2bike4alzheimer?

2bike4alzheimer is een 400 kilometer non-stop estafette fietstocht. Samen met je teamleden zit je 24 uur in het zadel en fietsen jullie in een etmaal vijf etappes van 80 kilometer. De tocht wordt in teamverband gefietst, waardoor dit event ideaal is om samen met je familie, vrienden, of collega’s aan mee te doen! Bedrijven kunnen het event gebruiken om hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen, of als een vorm van teambuilding voor hun medewerkers.

Onderzoek
In Nederland lijden ruim 270.000 mensen aan dementie, waarvan de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende vorm is. Als we nu niets doen, zal dit aantal stijgen naar een half miljoen mensen in 2050. Dementie heeft een enorme impact op de mensen die het treft. Helaas is er nog steeds geen genezing mogelijk. Meer onderzoek is hard nodig en dat kost geld. Met 2bike4alzheimer vragen wij aandacht voor dementie en zamelen we geld in voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte. De donaties die aan de deelnemende teams worden gedaan, komen direct ten goede aan het door 2bike4alzheimer gekozen onderzoek. Ons streven is om dit jaar een bedrag van € 100.000 in te zamelen voor depressie en risico op dementie.


Team
Een team bestaat uit minimaal 4 en maximaal 12 deelnemers: 4 tot 10 fietsers en 1 of 2 chauffeur/verzorger. Samen met een teamlid fiets je op een tandem of in duo’s op een eigen fiets. Er zijn steeds 2 teamleden aan het fietsen. Hoewel een goede basisconditie aan te raden is, bepaal je zelf hoe zwaar de tocht is: als je team uit 4 personen bestaat, zit je vaker op de fiets dan als je team uit 8 personen bestaat. Normaal gesproken fietsen de deelnemers steeds in duo’s een etappe, waarna ze bij de start-/finishlocatie van fietsers wisselen. Het is ook mogelijk een chauffeurs mee te nemen. Je kunt dan bijvoorbeeld ook halverwege een etappe van fietsers wisselen.  


24 uur - 400 km
Samen met je team fiets je binnen 24 uur de in totaal 400 kilometer lange route. De 5 etappes rondom Huizen worden in estafettevorm afgelegd. Je fietst steeds in duo’s, op een tandem óf op een normale fiets. 

Unieke route
De route van 2bike4alzheimer is uniek en heeft de vorm van een vergeet-mij-nietje. De vijf fietslussen van 80 kilometer vormen op de kaart een vergeet-mij-nietje. Door deze route te fietsen laten we zien dat we mensen met dementie en hun naasten niet vergeten. Tegelijkertijd draag je bij aan de bewustwording rondom de ziekte en de hoop op een oplossing. 

Fiets of tandem
Je kunt op een eigen fiets, maar ook op een tandem meedoen. Deze tandem staat voor samenwerking én afhankelijkheid. Omdat mensen met dementie en hun naasten 24 uur per dag geconfronteerd worden met de gevolgen van de ziekte, duurt de tocht 24 uur. En door ’s nachts te fietsen ervaar je hoe het is als je niet meer precies weet waar je bent, iets wat mensen met dementie ook kan overkomen.

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld bedraagt € 25 per persoon (incl. koffie/thee bij aankomst, avondmaaltijd, ontbijt en veiligheidshesje) en betaal je na aanmelding direct middels iDeal. Daarnaast verwachten wij dat je samen met je team minimaal € 1.000 aan sponsorgeld ophaalt. Alle opbrengsten komen volledig ten goede aan het gekozen onderzoek.

Schrijf je in!
Wil je meedoen? Schrijf je dan nu in met een team! Stem af wie de teamcaptain is. De teamcaptain meldt het team aan via 'Doe mee' en voegt daarna de overige teamleden toe.  Ga jij de uitdaging met ons aan? 

  

 

Sponsoren