header
select

Teams

Met 2bike4alzheimer vragen wij aandacht voor dementie en zamelen we geld in voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte. De donaties die aan de deelnemende teams worden gedaan, komen direct ten goede aan het door 2bike4alzheimer gekozen onderzoek. Ons streven is om dit jaar een bedrag van € 100.000 in te zamelen met 2bike4alzheimer. We fietsen dit jaar voor onderzoek naar de verspreiding van schadelijke eiwitten. Bij de ziekte van Alzheimer ontstaan twee schadelijke eiwitten. Eén eiwit zorgt voor schade buiten de hersencellen en een ander eiwit zorgt voor schade in de hersencellen. Hoe dit eiwit gezonde cellen besmet en zich uitzaait is onduidelijk. Met deze studie willen de onderzoekers de processen binnen de zenuwcellen blootleggen die hieraan bijdragen. Onderstaande teams gaan deze uitdaging aan. Jouw steun is van harte welkom! 
Duobikers VechtIJssel
Tandem
€ 77,00 / € 50

Duobikers VechtIJssel

Met Vecht & IJssel fietsen wij mee! 20 duobikers met mensen met dementie fietsen op zaterdag 23 september een aangepaste route van 40 kilometer. Wij hebben er zin in, kom je ons uitzwaaien?
De Pitaco's
Fiets
€ 210,00 / € 1.000

De Pitaco's

Twee partners in verpleeghuis opgenomen met Alzheimer
Remember
Fiets
€ 1.656,00 / € 1.000

Remember

Wij willen als vriendenteam een verschil maken tegen Alzheimer. Naast dat wij ook erg sportief zijn ingesteld en 400km een mooie uitdaging is, doen wij doet ook ter herinnering aan de overleden oma van één van onze teamleden. Laten we er een mooie, sportieve dag van maken en deze ziekte de wereld uit helpen!
Fiets en brein
Fiets
€ 1.891,84 / € 1.000

Fiets en brein

Herinneringen zijn zo belangrijk in het leven. Jammer dat de mensen met Dementie de weg kwijt raken en zelfs mooie ervaringen, op een bepaald moment niet eens meer weten. Wetenschap kan hier mogelijk veranderng in brengen. Wij hebben gelukkig leuke herinneringen aan onze eerste deelname.
Team KTMS
Tandem
€ 1.928,90 / € 1.000

Team KTMS

De fietsgroep is ontstaan door een gezamenlijke passie voor fietsen en je inzetten voor een goed doel. Naast het beklimmen van de Mont Ventoux (als onderdeel van de actie Klimmen tegen MS) rijden we ook regelmatig toertochten door het hele land. Een van de organisatoren van Klimmen tegen MS is Mirjam Hofland, haar moeder heeft de verschrikkelijke ziekte Alzheimer. We maken van dichtbij mee wat dit met het gezin doet. Van een actieve moeder en vader die samen regelmatig fiets- en wandel tochten maakten tot de volledig zorg voor moeders. Door aan 2 bike 4 alzheimer mee te doen willen we hun een steuntje in de rug geven. Omdat wij ze niet vergeten! Ook zamelen we geld in voor onderzoek naar deze ziekte, zodat hopelijk in de toekomst hier een medicijn voor gevonden wordt. In 24 uur 400 kilometer fietsen is een mooie uitdaging die Jan Jaap, Vincent, Theo, Diane, en Maarten graag aangaan.
ma ma 400
Fiets
€ 2.163,00 / € 2.500

ma ma 400

wij gaan meedoen aan 2bike4alzheimer omdat ik(Martijn) en Marchel vorig jaar hebben meegedaan. wij vinden het een heel mooi evenement en wij willen graag iets doen voor het goede doel. fietsen is een grote hobby voor ons en Martijn heeft dagelijks met zijn werk met de ziekte van Alzheimer te maken vandaar dat hij graag geld wil inzamelen voor het goede doel. Marchel heeft de ziekte van dichtbij meegemaakt, zijn opa heeft de ziekte van Alzheimer gehad. Jeroen fietst een heel stuk met ons mee omdat hij fietsen heel leuk vind en zo het team een hart onder de riem wil steken.. Alzheimer is een van de bekendste vormen van dementie, hij wil hier graag zijn steentje in bijdragen zodat er genoeg geld ingezameld kan worden voor onderzoek.
Marathon Afoort
Fiets
€ 2.180,00 / € 1.000

Marathon Afoort

Ons team van medewerkers en vrijwilligers van de Marathon Amersfoort doet maar wat graag mee mee aan dit fietsevenement ten bate van een specifiek onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. De vijf routes van elk 80 kilometer zijn pittig, maar goed te doen. De meesten van ons team zijn geoefende fietsers. Als het een beetje meezit, fietst teamleider Mik Borsten en Imke Hartogs de volle 400 kilometer solo. Help ons team met je bijdrage! Doneren gaat eenvoudig en snel via deze site. Alvast dank! Mik Borsten, Karen van Eerden, Annelies de Vroedt, Jaap Hengeveld, Imke Hartogs, Anna Borsten, Sven Delfsma, Andrea Oostijen (verzorging) en Ralf Gutowski.
team tANdem
Tandem
€ 2.496,53 / € 1.000

team tANdem

Wij werken allemaal voor Alzheimer Nederland en dragen ook graag op deze manier bij aan het uit de wereld helpen van dementie!
Team Toekomst
Tandem
€ 2.616,19 / € 1.000

Team Toekomst

De Tandem PGGM / Deloitte is aan de slag met het PGGM van de toekomst. PGGM is maatschappelijk partner van Alzheimer Nederland, Deloitte is een professionele zakelijke dienstverlener die maatschappelijke impact hoog in het vaandel heeft staan.We dragen Alzheimer Nederland een warm hart toe en vinden onderzoek belangrijk voor een waardevolle toekomst. Met dit team wordt het partnership tussen PGGM en Deloitte nog eens extra gemarkeerd.
Beloofd
Tandem
€ 4.251,00 / € 2.000

Beloofd

Wij werk(t)en allen bij Alzheimer Nederland. Twee teamleden hebben eerder meegedaan en andere collega's geënthousiasmeerd om ook mee te doen aan deze fantastische ervaring. En daarnaast dragen we graag ons steentje bij om fondsen te werven voor het wetenschappelijk onderzoek van dit jaar.
De weg kwijt
Tandem
€ 4.333,00 / € 4.000

De weg kwijt

De afgelopen 2 jaar hebben wij deze sponsortocht mee gefietst voor Piet Leegstraten die in 2014 de diagnose alzheimer kreeg (de vader van Eri en schoonvader van Greet) en om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Alzheimer Nederland. We hadden eigenlijk al besloten om dit jaar een keer over te slaan. Nu is het zo dat Piet op 16 juni jongstleden toch nog vrij onverwachts is overleden. Door dit overlijden begint het toch weer te kriebelen en willen we deze tocht nog heel graag ter nagedachtenis aan hem nog één keer fietsen. Ook dit jaar fietsen onze buren en goede vrienden Ronald en Suzanne weer met ons mee. Verder willen wij op deze manier een bijdrage leveren aan het onderzoek naar dementie.
Fun-d-bikers
Tandem
€ 4.769,70 / € 3.500

Fun-d-bikers

Na 5 jaar organiseren van de fietstocht 2bike4alzheimer door Gerda en John doen we graag eens mee als fietsend team! John en Gerda, dochter Hanneke en haar man Jelle, en Louis Beckers, een collega van John, maar ook twee collega's van Hanneke uit het Haga ziekenhuis hebben zich aangesloten bij ons team: Myrthe Pronk en Linda van Lierop. Anne Hoogvliet en haar man John hebben zich ook aangemeld. Wij hebben er zin in!! Gerda en John hebben in 2012 het initiatief genomen voor 2bike4alzheimer en hebben sindsdien met een groep vrijwilligers het evenement georganiseerd tot en met 2016. Hanneke en Jelle hebben de laatste jaren het actiecentrum bemand tijdens de fietstocht. Louis verzorgde met zijn band Chitlin Crew de muziek tijdens het evenement in 2016.

Sponsoren