header

Organisatie 2bike4alzheimer in handen van Alzheimer Nederland

1-5-2017

De organisatie van 2bike4alzheimer is sinds dit jaar in handen van Alzheimer Nederland. In de afgelopen vijf jaar heeft deze non-stop estafette fietstocht een bedrag van in totaal € 370.000 opgeleverd voor onderzoek naar dementie. Om het event in de toekomst verder te laten groeien, is besloten de organisatie over te dragen.

Dit jaar vindt 2bike4alzheimer plaats op 23 en 24 september. De start en finish is in Amersfoort. Vorig jaar fietsten 32 teams maar liefst € 79.348 bij elkaar. Dit jaar streven wij naar een opbrengst van € 100.000. Dit geld gaat naar onderzoek naar de verspreiding van schadelijke eiwitten. Meer wetenschappelijk onderzoek naar dementie is hard nodig, want ieder uur krijgen vier Nederlanders dementie. En als we nu niets doen, stijgt het aantal mensen met dementie in Nederland naar een half miljoen in 2040. Uiteindelijk krijgt iedereen met dementie te maken: als patiënt, als mantelzorger, als familielid, als vriend of als collega. Wie zich dus nú aanmeldt voor 2bike4alzheimer, bewijst - grote kans - daar zichzelf een dienst mee.

Vergeet-mij-nietje
2bike4alzheimer is een ‘non-stop estafette fietstocht’. Dit betekent dat de teams in 24 uur - dag én nacht - een afstand van 400 kilometer door Nederland fietsen. De route bestaat uit vijf etappes van 80 kilometer rondom Amersfoort, in de vorm van een Vergeet-mij-nietje. Deelnemers mogen op een tandem fietsen, maar kunnen er ook voor kiezen om met eigen fietsen mee te doen. Er wordt altijd in duo’s gefietst. Naast de sportieve uitdaging, is er voor de teams nog een andere uitdaging: zij zamelen per team minimaal € 1.000 in voor onderzoek, bijvoorbeeld door het organiseren van ludieke acties of sponsoring. Alle inkomsten van de teams komen volledig ten goede aan onderzoek.

Schrijf je in!
Wil je dit jaar meedoen aan 2bike4alzheimer? Schrijf je nu in met een team van 4 tot 7 personen. De inschrijfkosten bedragen € 75 per team.

Sponsoren