tips voor succesvolle fondsenwerving

Het creëren van meer aandacht en bewustwording voor de ziekte van Alzheimer is een belangrijk doel van 2bike4alzheimer. Maar het voornaamste doel is om zoveel mogelijk geld voor onderzoek naar dementie in te zamelen. Dit jaar streven wij naar een opbrengst van € 100.000. En jij kan ons daarbij helpen: van elk team dat meedoet, verwachten wij dat het minimaal
€ 1.000 aan sponsorgeld inzamelt. Meer mag natuurlijk altijd!

Tips & tricks
Wil je weten hoe je het beste kunt starten met fondsenwerving? We helpen je graag op weg. Je zult al snel zien dat het helemaal niet moeilijk is! Een paar belangrijke tips & tricks:

  • Maak samen met je team een plan. Wat is jullie streefbedrag en wat gaan jullie doen om dit bedrag bij elkaar te krijgen? Zet alle ideeën op papier en bedenk ook wie jullie kan helpen om deze ideeën uit te voeren.

  • Ga met het hele team aan de slag. Verdeel de activiteiten en laat elk teamlid zijn of haar eigen netwerk aanspreken. Vooral het benaderen van mensen die je (via-via) kent is belangrijk voor succesvolle fondsenwerving: iemand moet het jou of je team echt gunnen. Spreek niet alleen familie, vrienden en kennissen aan, maar benader ook bedrijven en organisaties in de omgeving.

  • Begin op tijd met geld inzamelen. Bedank je sponsoren altijd en houd ze op de hoogte, ook na afloop!

  • Bedenk originele, ludieke acties die mensen niet zo snel zullen vergeten.

  • Zorg voor publiciteit over de actie, zowel online als offline. Denk bijvoorbeeld aan jouw motivatie om mee te doen, de motivatie van jouw teamleden, de trainingen van je team en de inzamelingsacties die jullie samen hebben bedacht. Je kunt een apart social media account aanmaken voor je team, of de accounts van jezelf en die van je teamleden gebruiken om berichtjes met foto’s te plaatsen. Denk ook eens aan het insturen van een zelfgeschreven artikel met een leuke foto van jouw team aan een regionale of lokale krant.

Sponsoren